Молодь спільноти “Прийміть любов” та Різдвяні реколекції 2022

Молодь спільноти “Прийміть любов” та Різдвяні реколекції 2022 Previous item Різдвяний... Next item Допомога для...

Молодь спільноти “Прийміть любов” та Різдвяні реколекції 2022

10 грудня молодь спільноти “Прийміть любов” нашої парафії брала участь у Різдвяних реколекціях «Шлях до перемоги» для молоді Київської Архиєпархії УГКЦ. Захід відбувся з Благословення Преосвященнішого Єпископа Йосифа Міляна у Монастирі Святого Василія Великого у Києві.

На участь у заході зареєструвалося 37 учасників із різних куточків нашої єпархії, які на цілий день зупинили звичний плин свого життя, присвятивши Його Господу, та пошуку місця Йому у своєму серці.

Організатором даної події виступила Комісія у справах молоді Київської Архиєпархії УГКЦ у тісній співпраці з Центром Академічного Душпастирства КАУГКЦ та Київська салезіянською Ораторією “Дон Боско”. Даний захід став можливим завдяки фінансовій підтримці Київської Архиєпарії УНКЦ.

За словами отця Михайла Крамара – голови комісії у справах молоді: «Наша молодь сьогодні потребує підкріплення своїх духовних сил, адже боротьба, яка сьогодні триває на фронті військовому, також і постійно триває фронті наших душ. Не можемо здаватися у жодній!».

Зустріч розпочалася із молитви Божественної Літургії, яку очолив о. Ярослав Павлюк – голова Центру Академічного душпастирства Київської Архиєпархії. У своєму слові до молоді отець роздумував про слова покликання: «Іди за мною!», якими Ісус звертався до своїх учнів, а сьогодні промовляє їх до кожного з нас особисто, завжди залишаючи право відповіді за нами.

Самі реколекції для нашої молоді проводили запрошені гості зі Львова:

отець Юрко Остапюк – голова Центру Студентського Капеланства ЛА УГКЦ та капелан НУ «Львівська політехніка;

Марія Тракало – психологиня, керівниця Хабу ментального здоров’я “ДіяТи”.

Нажаль, через непередбачувані обставини реколекції пройшли у онлайн-форматі, проте для Божої дії відстань немає значення, важливий намір людини, яка бажає відкрити Богові своє серце, що було добре видно із натненних подяк нашої молоді.

Наші реколектанти – о. Юрко та Марія, йшли з нашою молоддю важливим шляхом, шляхом, який має свою мету, шляхом в якому ми не є самі, шляхом на якому ми можемо навіть впасти, проте шляхом який ніколи не заведе в нікуди – це шлях разом із Господом – це шлях який веде до перемоги.

Впродовж реколекцій молодь мала нагоду приступити до сповіді, роздумувати над питаннями, які залишали реколектанти, проводити якісний час разом.

Приємною несподіванкою для нашої молоді стали допомогові набори які молодь отримали від Церкви як знак вдячності за постійну активність молодих осіб, їх відкритість на потреби інших, та все добро, яке вони як явно так і непомітно роблять щодня.

Завершилася реколекційна зустріч спільною молитвою у стилі Taize, в якій кожен зміг особисто в тиші свого серця підсумувати цей день, та міцно закарбувавши його духовні порухи.

Ось так відгукують про дану подію самі її учасники:

«Не дивлячись на непередбачувані обставини, реколекції пройшли досить добре, особисто дуже задоволена програмою, яка була. Все пройшло легко та відкрито для кожного з учасників. Вдячна за організацію цих реколекцій», – Поліна.

«Я залишилась із «мільйоном» запитань до себе та не меншою кількістю завдань після реколекцій. І я задоволена цим. Підготовка до Різдва часто применшується лише до приготування страв, інколи навіть члени родини можуть посваритись через «правильне» нарізання кубиків у салат. І ми забуваємо про те, що це день народження Ісуса, нашого спасителя. Це день, коли людство отримало шанс на Спасіння. Це день, який приніс радість багатьом», – Софія.

Щиро дякуємо Центр Студентського Капеланства ЛА УГКЦ, “ДіяТи. Хаб ментального здоров’я”, Благодійний фонд “Карітас Київ”, Київська Трьохсвятительська духовна семінарія УГКЦ, монашій спільноті василіян у Києві та нашим молодіжним спільнотам за допомогу в організації та проведенні даного заходу.

Нехай Господь щедро винагородить працю кожного, а нам дарує мир в душах та омріяну перемогу!