Ініціатива “Нагодуй убогого”

Ініціатива “Нагодуй убогого” Previous item Допомога для... Next item Фінансова...

Ініціатива “Нагодуй убогого”

Сьогодні, єднаючись з цілою церквою 13 листопада, наша Парафія св. Василія Великого УГКЦ міста Житомира взяла участь у триваючій ініціативі глави церкви Блаженнішого Святослава «Нагодуй убогого», а також з нагоди відзначення VI Всесвітнього дня бідного. Мали нагоду спільно з парафіяльною спільнотою Лицарі Колумба в Україні відвідати потребуючих людей, які з різних обставин опинились у скруті.

Кожен з нас має нагоду поділитись тим, що має!

“…З любові Він(Христос) став «хлібом життя» (Ів 6,35), щоб нікому не бракувало необхідного, щоб він міг знайти хліб, який живить на вічне життя. Також і в наші дні, як і тоді Господнім учням, нам важко прийняти це повчання (пор. Ів 6,60); але Ісусове слово чітке. Якщо хочемо, щоб життя перемогло над смертю, а гідність була викуплена з несправедливості, потрібно йти Його дорогою: це означає наслідувати вбогість Ісуса Христа, ділячись своїм життям з любові, розламуючи хліб свого існування разом з братами й сестрами, починаючи з найостанніших, яким бракує необхідного, щоб була досягнутою рівність, бідні визволилися від злиднів, а багаті – від марноти, бо обоє не мають надії. “

(Послання Папи на VI Всесвітній день бідних, який відзначатиметься 13 листопада 2022 року. )